Sabtu, 29 Julai 2017

Lawyer In The Making

bulan ogos 2017. offically, 5 bulan dah mutiara berchambering. bulan 9 nanti InsyaAllah dapat locus, dah boleh appear dekat open court. bulan 12 nanti InsyaAllah cukup-cukup 9 bulan chambering. tak pernah sangka, impian saya setelah 8 tahun tercapai. dari sekolah tau saya berimpian dan bercita-cita nak jadi seorang peguam. tak sangka, lagi beberapa bulan bakal didaftarai dan diterima masuk sebgai Peguambela & Peguamcara di Mahkamah Tinggi Malaya. Doakan saya!

Saya ada jugak terfikir nak bagi tips atau nak kongsi cerita pasal chambering ni. ye la, share cerita kat twitter orang cakap, "semua benda ko nak cerita, pergi penjara, pergi court, kena buat hujahan, pasal bos ko itu ini, macam kau sorang busy ada kerja.." Eh, sukahati aku la. annoying dengan aku tak payah follow. atoyai. Jujurnya aku memang suka tulis pasal kisah chambering aku dan pengalaman aku masa law school dulu sebab im sooooooo exciting with my life now. semoga bermanfaat.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 

Template by Suck my Lolly