Sabtu, 3 November 2012

THE QUESTION THAT I CAN'T ANSWER

Dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang, selawat dan salam buat Nabi Muhammad S.A.W, sahabat-sahabat baginda, dan ahli keluarga baginda seluruhnya.

When someone ask me who is my best friend, i just say "I don't know". 
i don't know why i'm say i don't know. may be because i don't know who is my best friend and actually i don't know the meaning of best friend is .
~kah kah kah~ inilah jawapannya kenapa aku tak penah tulis entry dalam bahasa inggeris. bahasa perantaraan dunia. bahasa UIA, dan bahasa harian family aku.

Sebenarnya, aku terlalu sayangkan bahasa ibunda aku *maaf, alasan ini tak boleh diterima*

back to the topic. yes! i don know...

orang cakap..( sila baca tulisan di bawah)


itulah maksudnye dengan bestfriend. so, kalu ada orang jatuh aku akan gelak golek-golek dulu, baru aku tolong dia. dan aku akan cakap kat dia"WE ARE BEST FRIEND". senang tak nak cari best friend?

Sebenarnya.. Bila orang tanya ku siapa best friend aku? aku tak tau nk jawab apa. entah tak tau kenapa. aku harap satuhari nanti aku akan tau jawapannya dan aku akan tahu jugak sapa best friend aku. Sekian

eh... jap-jap. may be the meaning of best friend tu orang yang selalu dengan kita ke mana pun kita berada(macam kembar). tahu luar dan dalam tentang diri kita. tahu sapa kita suka dan tahu siapa kita tak suka. kalu cam tu, aku dah ada dah orangnya....


budak atas ni lah orangnya. tapi dia tu kakak aku. dah kakak, malas lah nak bagi title best friend skali. kami dari baby, darjah satu sampai lah kat UIAM ni bersama2. kelas pun sama. orang tanya tak boring ke? aku jawab? terpaksa tak boring, dah kakak. hehehee

kalu aku ada tak puas hati kat orang, aku akan cakap kat budak atas ni walaupun orang yang aku tak puas hati tu rapat gila2 dengan dia. kalu aku tak puas hati dgn dia bagaimana?

so...
aku terpaksa jugak cari best friend seperti budak diatas, biar nanti aku boleh bagitau kat best friend aku tu pasal orang yang diatas tuh.. hehehe

2 ulasan:

  1. -__- semoga kau tak jumpa org lain selain budak kat atas tu, supaya kalau kau tak puas hati ngan budak kat atas tuh, kau cakap je terus kat budak tu -__-''

    BalasPadam
  2. x nak. x nak. saya sekarang dalam usaha mencari ni..

    BalasPadam

 

Template by Suck my Lolly