Followers

Isnin, 3 Oktober 2011

Bila Rindu....


tadi abang mamat bawak kitaorang makan kat Chop n Steak kot nama restoran tu. kat Kg. Baru tempat tu ...dalam perjalanan tu tiba2 ada lagu Bila rindu. Ruffedge punya lagu. lama dah lagu ni time saya ngan sakinah kecik-kecik dulu...huhu.. saya pun layan je lah lagu tu.. hmm, sebenarnya lagu tu tak ada apa-apa makna pun, saja nak letak kat blog saya yang macam dah tak benyawa ni..... so, akhirnya saya dedikasikan lagu ni kepada parents and sibling2 saya yang kat kotabaru tu ~sebab diorang je yang saya selalu rindu selama ni~[TAPI.... sesuai ke lagu ni untuk family2, lagu ni macam untuk couple2. hhhmmm..biar la. x dop gapo pom]..... esok, saya ngan kinah balik kB!....lalalalala

dikeheningan malam,
termenungku berseorang
tak lena mata dipejam
terdengar suara terngiang
suara merdu yg di sayang
bagai kau didepan mata
ku capai tapi tak kena
sukarnya memendam rasa
ingin ku luahkan kata

bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu,sentuhan mu ku rasa sayu
inginkan jiwamu selubungi,jiwa ini,bawa ku dlm pelangi
melepasi segala hati ini

jauh angan ku lena,ku rasa kita bersama,kau bawaku ke sana
ke alam kisah yg lama,kenangan di dlm jiwa..
bila tersedar semula,disisiku kau tiada
sukarnya ku pendam rasa,ingin ku luahkan semua oo...

bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu, sentuhan mu ku terasa sayu
inginkan jiwamu selubungi, jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

sesunguhnya kita mestilah
wujudkan sefahaman dan hormat
menghormati, ikhlas, kasih,
sabar, insya-allah
kita akan bertemu semula

aura yg memecah semesta
menyampaikan pesan kesunyian kanda sendiri
kesepian yg menyelubungi hari hari ku
disajikan doa2 ku kerana rindu
yg menanti kau dtg dan pergi seperti mimpi2 ku, fantasiku,
bukan dongeng lagi sayup kedengaran
disisi cuping,disetiap corong,lorong,yg lohong
benar!ku tak bohong,bila hati menyanyi..

bila rindu, terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam, makin kelam

aku rindu, sentuhan mu ku rasa sayu
inginkan jiwa selubungi,jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

oh bila rindu, terkenang mu sayang, ku terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam, makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu, sentuhan mu ku rasa sayu
(ku rindukan sentuhanmu)inginkan jiwamu selubungi, jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 

Template by Suck my Lolly