Sabtu, 29 Julai 2017

Lawyer In The Making

bulan ogos 2017. offically, 5 bulan dah mutiara berchambering. bulan 9 nanti InsyaAllah dapat locus, dah boleh appear dekat open court. bulan 12 nanti InsyaAllah cukup-cukup 9 bulan chambering. tak pernah sangka, impian saya setelah 8 tahun tercapai. dari sekolah tau saya berimpian dan bercita-cita nak jadi seorang peguam. tak sangka, lagi beberapa bulan bakal didaftarai dan diterima masuk sebgai Peguambela & Peguamcara di Mahkamah Tinggi Malaya. Doakan saya!

Saya ada jugak terfikir nak bagi tips atau nak kongsi cerita pasal chambering ni. ye la, share cerita kat twitter orang cakap, "semua benda ko nak cerita, pergi penjara, pergi court, kena buat hujahan, pasal bos ko itu ini, macam kau sorang busy ada kerja.." Eh, sukahati aku la. annoying dengan aku tak payah follow. atoyai. Jujurnya aku memang suka tulis pasal kisah chambering aku dan pengalaman aku masa law school dulu sebab im sooooooo exciting with my life now. semoga bermanfaat.


Selasa, 7 Januari 2014

Today Is About Confident

Hari ni nak share something about confident. what I can say here

 "semua orang ada bakat, lebihnya masing-masing. hargai diri sendiri dengan apa yang Allah dah beri pada kita. Jangan tengok apa yang Allah beri pada orang. Kadang-kadang hebatnya seseorang itu bukan kerana Allah tidak adil, memberi dia lebih dan kita kurang, tetapi kerana kebijaksanaan dia menampakkan kelebihan dan menutup kekurangan. kita ada pilihan."


khalas. kejap lagi ada exam Islamic Legal System. Doakan saya!

Khamis, 2 Januari 2014

Today Is About Azam2014


"Aku rindu nak merasai lelahnya belajar,
kerana aku bosan menanggung teruknya kebodohan itu"


esok bermulanya segala peperangan. Aku berdebar2 dan takut. takut menghadapi kegagalan lagi dan lagi. Ya Allah, berikanlah aku kekuatan yang sehebat-hebatnya untuk menghadapi segala peperiksaan yang mendatang.

Khamis, 25 Julai 2013

Today Is About "wataniah" Again

SALAM RAMADHAN SEMUA. 
Saja nak post gambar rekrut wataniah saya fasa pertama. Bakal menyambung rekrut fasa kedua selepas aidilfitri. semoga segalanya dipermudahkan :)

this is me and my twin. Nor Fatimah. kena paksa-paksa  pun bahagia jugak dekat wataniah tu. hoho

barisan "lawyer-to-be" yang menyertai wataniah. dalam bebanyak student law, 4 orang je yang join. ishishish

 para wanita di Platun 1.


The end. 
may have a lovely day in this ramadhan uoalls.

Jumaat, 7 Jun 2013

TODAY IS ABOUT "WATANIAH"

credit :- @RosEzzaida_Star

Sabtu, 1 Jun 2013

TODAY IS ABOUT "FRIEND"

*TO



Dan satu hari nanti, kita akan begini lagi. With Allah permission
 

Template by Suck my Lolly